solvalla i går

Hej hej i går var jag på solvalla hela dagen typ från halv 10-17:00 för det var ungdomsledarens dag det kom folk från hela sverige som var under 25 unga ledare ;) och vi pratade och lyssna på föreläsningar och lite av varja hadde det kul sen på kvällen så åkte vi till globen och kollade på globen horse show det var tråkigt när hoppningen kom. sen var det en franssman där som talade med hästar så jävla ball han gick runt med hästarna lösa och dom gjorde en massa saker :) sjukt kul .
jaa jag var medd elin och klara och louise det avr ganska kul i går i allafal :) elin och klara och louise drog typ hem från globen vid halv 12 och jag satt kvar där själv för att vänta på min tjej för hon jobbade under kvällen där nere :P men sen kom jag hem typ kl halv 1 så orkade inte skriva i bloggen men nu har jag gjort det och jag ber om ursäkt för att jag är usel på att komma i håg kameran :P


SJUK

jaa jag skulle ha varit nere på solvalla i dag men tyvär är jag sjuk och har typ svinis men men vi syns på lördag bloggen:)

pinsamt!

hej janu är det lite pinsamt jag glömde kamerna när jag skulle ner till solvalla så det blev inge bilder men ja det spelar ju ingen roll för att hästen gick det inte bra heller för den kom näst stist men jaa den var nog lite sjuk trodde peter men jag tror inte att det är bra att den kör så långa lopp den körde 2640 för den såg jätte trött ut så tror det var lite för långt. men ja det avr ganska kul nere på solvalla pratade mycket med Iia och Elin och sen peter så klart men Iia och Elin pratade jag med om typ travskolan och så och lite om denna blogg :)
men det var ju lite jobbigt att vara där nere också då jag är lite förkyld men det är bara att gå och lägga sig nu och sen i morgon ska jag upp till skolan sen är det valla igen ska jobba :) men då kan det kanske komma några bilder :)

solvalla i dag!

hej hej
idag ska jag ner på solvalla och titta för farfars häst ska springa t.bone scoop heter den i lopp 5 tror jag det var så kolla på den jag har pratat med peter untersteiner och han säger att t.bone har ett bra spår och ahr varit bra den senaste veckan och han tror på en plasering i alla fal så vi får se hur det blir jag ska i alla fal ner och titta och snacka med peter :) ja ja :) jag tar med mig kameran ner så det kommer upp bilder sen när jag kommer hem


vallla i dag!

HEj hej nu kommer det !!!
i dag körde jag jozze på licensen och ja det gick väl sådär jag galoperade en hel del men annars gick det bra och felicia bara drev med mig hela tiden för att jag både sjöng barn sånger när vi var klara :P ahah
och sen har jag teori prov nästa vecka på tisdag och det är jobbigt för nu måste jag plugga sönder för man får inte ha mer än 2 fel av 40 frågot :S men jag ska inte skriva för mycket för då finns det en viss tjej här på jorden som tycker det är för jobbigt!!


grunden

jaa då var grunden klar på bloggen nu kommer det bara att återstå med lite finlir så att den blir perfekt men i morgon startar bloggen så hoppas jag få in en hel del läsare :)

länkar

jaa nu har jag lagt upp en länk till solvallas travskolla så att alla kan läsa om hur man kan börja dära. det finns också en mail adres där till den ansvarige Iia Abenius.

stökigt!

DET KAN VARA GANSKS STÖKIGT PÅ MIN BLOGG JUST NU MEN JAG HÅLLER PÅ ATT FIXA DEN MEN DET KOMMER NOG ATT BLI BRA SNART HOPPAS NI KOMMER TRIVAS OCH LÄSA DEN SEN.....!!!!!!

info om trav och solvalla

Historia solvalla!
solvalla invigdes 1927. och dom första loppen som gick var 31 juli och då bjöds det på 7 st lopp och det var då ett som var för lanthästar och 3 st för varmblods hästar och 3 för kallblods hästar. prins av balder vann då två lopp och fick en vinstsumma på 1600 kr som då var en ganska stor summa.

1960-talet då kom det ett spel som kallades V5 och det var det ekonomiska rädningen för trav sporten i sverige. och sedan kom V54, V64, V65 och V75 och idag är V75 det spel som flest spelar och som travsporten lever på.

Elitloppet är ett mycket kännd trav hälg i sverige då ca 30 000 personer är på solvalla och Elitloppet är dom bästa hästarna i europa som tävlar mot varandra. folk kommer dig för att bara träffas och umgås och andra för att dricka öl och spela på hästar och andra för att bara kolla på alla hästar.
elitloppet är en mycket stor hälg och det lägs ner mycekt tid för att fixa för det dom har vackter som står vid varje stall för att ingen ska kunna skada en häst eller för att inte ge något doping så att hästen eller hästarna blir diskade.

Trav
i dag finns det 32 st trav banor i sverig. vad är igentligen trav?
trav det är en gångart som hästen har då hästen lyfter hovarna diagonalt altså tex vänster fram och höger bak och tvärt om. trav har blivit en sport i sverige och du kan spela på det och vad är då trav ?
jo det är när man har en vagn på hästen och sen sitter det en så kallad kusk bakom hästen i vagnen och kör hästen runt och då kör man på olika destanser som tex 1140 2140 ... och den häst som först är i mål vinner. mål räknas när hästens mule (nos) är i mål.
nu så har det kommit en ny stor grej till sverige och det är monte och det är precis som trav, hästen travar och dom har nästintill samma regler som trav bara att i monte så sitter du på hästens rygg och rider. monte är inte min stora grej så kan inte skriva mycket mer om det.

nu ahr jag slut på information för tillfället så men det kommer nog mer innomkort.


nu kommer det

nu ska jag börja att blogga om till häst liv det kommer att uppdateras undet tisdagar torsdagar och vissa onsdagar och alla andra dagar jag är med hästar eller på solvalla.
det kommer så småning om att komma upp lite information om trav och om vad jag gör.
jag akn ju börja lite kort om vad jag gör på solvalla, jag jobbar som travledare och ni som inte vet vad trav är så är det när man sitter bakom hästen i en vagn och kör och jag lär ut med 2 andra ledare till vuxna om hur man kör häst och hur man selar en häst om det är någon som är intreserad av att börja med att köra häst på ett säkert och roligt sätt så är det bara att höra av sig så kan jag lämna ut mail och telle numer till den ansvariga.

så nu har jag skrivit lite kort om det och min blogg kommer så småning om att fyllas med mycket roligt och intresant både bilder och text.